jobb

En dag på kontoret!

Göteborg

Idag tog jag med min kamera till jobbet och kommer nog att fortsätta med det även om det känns som jag har tillräckligt med jox att släpa på. Men jag har så varierande ställen och det dyker alltid upp något att fotografera. Visserligen är min mobil kanon att fota med, smidigt som attan men jag saknar att fotografera med min kamera. Så idag hade jag riktigt roligt och det blev en himla massa bilder. Försökt att lägga upp så lite som möjligt men det blev en hel del iallafall.

Källare

Så idag började jobbet mitt i Göteborg och på en riktigt gammal fastighet. Det roligaste var när jag fick den här städningen och testade varenda dörr innan jag fann städutrustningen och kunde böra jobba. Vissa dörrar skulle definitivt inte öppnas och det är tur att jag inte bekymrar mig så mycket om skumma källare och kusliga vindar, för det har de gott om på det här företaget. Sedan börjar det bli riktigt kul att se så mycket av Göteborg.

Trapphus

Just de här trapporna ligger kloss intill min favo trappa och de har samma mönster i de stora trapphusen. Sedan har jag sett samma statyer lite varstans i Göteborg så de byggnaderna måste ha byggts samtidigt och ha något gemensamt. Jag tänkte sätta mig någon dag och se om jag kan hitta någon information på nätet, de måste ju vara samma arkitekt som varit inblandad. De är otroligt pampiga även om trapporna är fulla av hål och trappstegen lutar bra på sina ställen.

Trapphus

Andra stoppet var i Gårda och en helt annan typ av städning. Jag har börjat gilla att ha den i mitten varje dag även om jag kan ändra runt den under dagen. Det är en 50 + boende med en byggnad som vunnit priser över designen och hur välordnat det är. Det fins restaurang, bibliotek med film visning, salonger, gym, pingis, biljard, frisör, fotvård, sjukgymnastik m.m. Hela huset går som ett u med Torne

huset som centrumplats.

Gårda

Idag tog jag extra i gästmatsalen och putsade dörrarna lite väl intensivt så en siffra for av. Här är betydligt lugnare även om det är mycket att göra. Jag är här 3 timmar varje dag och har fått bra flyt i hur jag smartast kan dela upp städningen. Sedan händer det alltid något eftersom det är så stort och det är gott att Mari som sitter i receptionen hjälper till att hålla koll när det varit övernattningsgäster i gästrummen eller fest i salongerna. Det är ett hus med mycket aktiviteter som man får hålla koll på. Väldigt trevliga och pratglada hyresgäster som är måna om att man skall trivas och att allt går smidigt.

Kök

Det är en stor marmorgång med sittplatser vid varje trapphus med tvättstugor, toaletter och förråd.  Himla gott nu när det varit kallt att slippa gå ut mellan trapphusen. Så har jag blivit lite kall på de andra trapporna så är det ju kanon att komma hit och gå runt i värmen. Sedan jobbar Christer här som vaktmästare så blir det fel någonstans är det bara att hämta honom. Han är en riktig glad prick som älskar att hitta på hyss. Idag sneak han längs väggen och höll på att skrämma slag på mig när jag dammsög alla mattor.

T- H

Sista anhalten denna dag blev Hisingen och en riktigt stor bostadsförening så jag  får fortsätta där även imorgon. Ligger väldigt vackert vid ån och är egentligen väldigt fin, men jag gillar de gamla trapphusen bäst även om de oftast saknar hiss och har gamla smala kökstrappor som extra trappa. Men idag var det lite soligt så jag kunde sitta vid vattnet och käka lunch. Köpte givetvis kryddstark mat och glömde drickan. Men hallondonutsen var vrål goda så det kompenserade upp att jag missat drickan.

Hisingen

Den trappuppgången som har 10 våningar har en vidunderlig utsikt över Hisingen så där tog jag en del kort. Det blir lite lugnare städning här imorgon så jag skall passa på att ta väggar och speglar lite extra. Jag brukar försöka göra så mycket första dagen så kan man ha dag två till att plocka fimpar och kolla så det ser fräscht ut. Denna städningen är väl lite småtung eftersom trapporna är ganska skarpt vridna så det känns ganska omgående i ryggen och höfterna. Men jag trivs bättre med att gå runt så här än att vara på ett ställe.

Hisingen

2 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »