Resor

Tjuvarnas marknad


IMG_0059

I dag tog vi en sväng till den berömdaTjuvarnas marknad’, Feira da Ladra. Den har använts sedan 1600-talet från gryning till skymninglördagar. Otroligt mycket jox men ändå roligt att ha besökt. Den var oändligt stor, det kändes som hela Lissabon var på plats och sålde sina gamla saker. Jag köpte ett gammalt radband av kork. Men lampanbilden nedanför hade jag gärna velat ha! Så ful häftig. Ser nog finare ut när den är tänd.

IMG_0060

Vi hade tänkt besöka Castelo de Sao Jorge ett slott med underbar utsikt. Man kunde gå runt nästan hela slottet uppemurarna och titta ut över staden och havet, men det var så mycket folk som besökte slottet att kön in var enorm så vi vände och åkte tillbaka till lägenheten. Det var 24 grader idag och vi hade traskat runt i Lissabonmånga timmar att det var gott att barakomma hem..


IMG_0036

Spårvagnarna ser för söta ut när de kommer och en del är tillverkade före första världskriget och fungerar fortfarande perfekt, även om de ser ut att falla av ibland. Men jag tror aldrig jag har sett så mycket klotter överallt. De stod och förbättradefärgen lite varstans och jag kände bara för att klotter sanera! Behöver nog ett par dagar till för att släppa jobb nojan..


IMG_0027

Leave a Reply

Översätt sidan »