Resor

Oceanário de Lisboa


20190310_132326

Beläget vid havet en bit utanför centrala Lissabon ligger Oceanario de Lisboa akvariet som blivit framröstat till världens bästa år 2017 via Tripadvisor. Platserna därifrån man kan se in i de större tankarna är väldigt genomtänkta. Det fanns väldigt många av dem så var det upptaget vid en var det bara att gå en bit till så hittar man en där man kan stå och kika ifred.. Det var väldigt mycket folk men ändå gott om plats att röra sig på eftersom de gjort så många gluggar.

20190310_132136

20190310_124343

20190310_130419

Enligt Lissabon Oceanarium innehåller den permanenta utställningen över 450 olika arter av fisk och andra djur i samband med havsmiljön, som kan studsa i 7 miljoner liter saltvatten. På utställningarna kan du se hundratals spännande djur- och växtarter när du utforskar alla oceaner från Arktis med pingviner till Indiska oceanens färgglada exotiska fiskar. Den permanenta utställnings största akvarium på 5 miljoner liter rymmer hajar, strålar, barracudaer och en stor klumpfisk. Runt detta akvarium finns 4 mindre akvarier som skildrar oceanen i olika delar av världen. Dessutom är det vanligtvis en tillfällig utställning som har ett förändrat tema.


IMG_0048

De hade gjort så fint utanför akvariet med parker med mängde av olika restauranger. Vi passade på att äta på en som hade buffé, den var stor men ändå fullt av folk. Den som vill se Parque das Nações ovanifrån och dessutom få en fantastisk vy över Europas längsta bro, Vasco da Gama-bron, bör ta en tur i linbanan. Precis bredvid akvariet ligger linbanans södra station och där kan man köpa en enkel- eller tur-och-returbiljett och åka upp till norra stationen vid hotell Myriad.


IMG_0040

De här färgglada konerna sprutade plötsligt vatten som vid ett vulkanutbrott och började ryka. Det såg så häftigt ut och så himla otippat. Det var inte lite vatten heller som den sprutade iväg. Vi såg ju flera som ställde sig kloss intill för att bli fotograferade. Hade varit kul att se deras miner när konen fick ett utbrott. Helt grym dag med massor att se på och en perfekt avslutning på Lissabon.


IMG_0038

Leave a Reply

Översätt sidan »