Resor

Funchal


Nypressat

Det första vi gjorde när vi kom fram till lägenheten var att gå ner till affären så gubben fick köpa sig ett par flaskor nypressad apelsin juice. Städerskan var inte riktigt klar och vi kom framlite för tidigt. Lägenheten låg mitt i Funcahl med en park och mängder av restauranger runt hörnet. Marinan låg ett par hundra meter nedanför och det hade kommit in ett gigantiskt kryssningsfartyg som vi var lite nyfikna på.

Vår lägenhet är på 3 våningar, så det blir ett fasligt springande upp och ner i trapporna. Det måste ha varit små lägenheter från början för det är som ett trapphus inne med dörrar åt alla håll och kanter. Mysig med väldigt udda.


Kryssningsfartyg

Det blev en fin promenad nere i Marinan för att gå av pizzan och allt gott man har vräkt i sig under resan och det första vi mötte på pizzerian var svenskar 🙂 Ett glatt gäng som hade bilat runt hela Madeira och som skulle åka hem imorgon. De berättade om en gubbe som hade
vandrat den turen vi skall göra på fredag. Han hade fastnat med staven och snavat så han hade fått den rätt i pannan. Det såg tydligen ut som han hade ett skotthål i pannan! Vi kanske skall tänka om med den turen!?


Funchal

Även nere i Marinan satt massa svenskar, så det kändes nästan som man var hemma. Vi funderar på att titta på olika trädgårdar i morgon men vi får se! Gubben vill ut och åka båt, Tobbe vill gotta sig och jag vill shoppa. Som sagt få se vad det blir i morgon 🙂


Funchal

Leave a Reply

Översätt sidan »