Resor

Monte


IMG_0010

I dag åkte vi upp till Monte med en jättehäftig linbergbana, högt högt ovan marken. Kanon fin utsikt och man såg hur backigt Funchal är med mängder av tunnlar. Vi ville ta en tur i trädgården där uppe och sen testa den omtalade träkälken när man vill ner till dalen igen. De hade gjutet sittplatser längs muren så man kunde ta kort på de som kom åkandes 🙂

Vågar man inte det så kan man ta bussen ner.  Visst det är upplagt för turister men det går fort och det känns inte helt säkert eftersom du åker snabbt nedför ibland på sidan, korsande gator som det också åker bilar på. Helt enkelt ett udda och häftig upplevelse..


20190312_123321_001

Trädgården fanns allt ifrån kaktusar till magnolior, orkidéer och kameliarosor. Massor av intressanta
träd från jordens alla hörn. Fint utformat med utsiktsplatser och smala gångar som gav spänning åt grönskan. En riktig oas.
Det var avkopplande att strosa runt på de smala gångarna och sedan avsluta med fika. Våren har precis börjat här så det var väl inte så jättemycket blommor att se på.

Vi skall göra om våran damm hemma så här fick vi gott om inspiration och ideér hur man kan göra med broar.


20190312_121931

Leave a Reply

Översätt sidan »