Hundarna

Träning i skogen

Jippy

Idag tränade vi att ha Jippy lös i skogen och vi åkte upp till Tulebo. Där finns gott om stigar man kan ta och inte så tätt med hundar och folk. Vi hade många favorit slingor när vi bodde där och var ute med Kimmy.

Jippy

Så vi parkerade hos Pelle och Carolin och gick upp vid deras hagar och rätt in i skogen, det kändes som igår, men det är snart 30 år sedan vi hade Kimmy. Jösses! Vad tiden går.

Jippy i skogen

Det fungerade jättefint men Jippy små gnyr av och till? Hon är inte stressad och man ser att hon tycker det är roligt, har aldrig haft en hund som gjort så innan. Carolin trodde att hon kanske gick och småpratade? Elvy´s Ottryd var ju en riktig pratkvarn men det lät lite annorlunda. Vi får väl se när hon blir äldre om hon slutar med detta eller om hon nu bara gör så.

Jippy

När vi gick tillbaks så sprang Jippy så fort och spårade upp vart hon gått innan, hon visste exakt vilka stigar vi svängt av vid ( Kanon med tanke på att jag har absolut noll koll) Men hade jag inte kopplat henne hade hon väl rusat iväg till Carolin lång innan oss, så det där behöver vi träna på. Hon måste vänta in oss och inte bara dra på som ett snälltåg.

Jippy

Efteråt tog vi en kopp kaffe och Jippy fick träffa goa Kingston! Kingston ville leka men inte Jippy som blev lite skraj, så det är viktigt att vi vänjer henne vid andra hundar men kanske börjar med en i hennes storlek. Hennes bror bor ju inte så långt bort, så ett besök där hade varit kanon.

Jippy

Leave a Reply

Översätt sidan »