Hundarna

Dramaqueen!

Jippy

Det vi märkte snabbt med Jippy var att hon är en liten drama queen när hon inte får som hon vill eller stressar upp sig och hon är en kopiös samlare. Hittar man inte något så är det bara att kolla hennes bädd.   Vi har köpt en hel del leksaker och de älskar hon fullkomligt.  Ingen av våra andra hundar har uppskattat leksaker så som Jippy.

Jippy

När Alex kom på besök hade hon en leksak med sig och Jippy blev överlycklig. Hon älskar pipleksaker och favoriten är en stor bäver som prasslar och piper med dovt läte. Hon märkte det när hon satte sig på den.  Hon behöver bita ganska kraftig för att den skall låta och den brukar hon avreagera sig på.

20200624_165019

Första gången Jippy såg hästarna ylade hon till och höll på att hoppa ur skinnet, men det gick över på 2 sekunder. Värre blev det för Bellman som har blivit hundbiten och ylandet och hennes lukt verkar trigga i gång minnet av bettet.  Så där blev det till att börja träna så Jippy kan vara med vid utfodringen

20200618_144428

Nu gillar jag inte skällande hundar och Jippy har inte fått skälla sen dag 1. Dels för att det brukar vara svårt att få dem att sluta när de blir äldre och framför allt för att vi märkte att hon stressade upp sig själv så mycke att hon skrämde upp sig själv.  Nu boffar hon till 1 gång lite dovt och det är helt okey

20200620_082306

Katternas reaktioner har också varierat och Amor funkade ganska omgående. Chillan och Fisan är extremt svårflörtade men det går framåt. Så har vi då gamlingen Pepper som hårdnackat har vägrat att komma in. Vi har satt ut mat vid Micaels farstukvist, men nu 1 månad senare så börjar han komma fram. Så skitlöjligt egentligen för han är inte rädd för henne och de har luktat på varandra utan problem, men bo med henne är tydligen en annan femma.

Jippy bekantar sig

Leave a Reply

Översätt sidan »