Trädgården

Grävlingen har varit här :)

Brunnen

När jag kom hem från jobbet så hade de tömmt kistbrunnen och släppt ut det i dammen som var halv full. Det tog en timme att tömma brunnen som är 4,5 x 1,5 x 1,5 så det var ca 10 kubik vatten i.  Så nu hoppas vi att den fylls på igen regnar. Jag gick ner i brunnen men det var svårt att ta bilder.

Brunnen
Fyller dammen

Sedan hjälpte han oss med att flytta ett jättestort stenblock och lägga det framför planterings skyddet. Marken är alltid fuktig där men det har nog berott på att när brunnen varit fyld så läckte väl vattnet ut åt det hållet. Nu kommer vi installera en handmatad gårdspump så vi kan andvända vattnet att vattna blommorna med och fylla på dammen.

Stenplattan på plats

Vi är så nöjda och hundarna kommer att älska att ligga på plattan när det är varmt. Sedan grävde de ett stort hål på 3 meters djup i varje hage för att ta prover på jorden ifall det går att Swedrock kan pumpa ut vatten där. Vattnet skall återföras till grundvattnet. Hundarna skötte sig kanon fint och Jackpot tar efter Jippys fascination för stora maskiner.

Oj vilket hål

Till min stora glädje såg jag att när han var klar och grävt igen så var det bara att så vildblommor där. Marken avskalad och fin. Perfekt!

Sår vildblommor

Leave a Reply

Översätt sidan »