Kärringonsdag

Vi leker med AI

Rosa och jag har börjat testa AI för att ha olika headers till våra kategorier.  Det är alltid spännande att lära sig något nytt och ännu mer roligt att göra det tillsammans. Vi använde Adobe Firefly beta som tränar sin första Firefly-modell på Adobe Stock-bilder, öppet licensierat innehåll och innehåll i public domain där upphovsrätten har gått ut för att motverka upphovsrättsintrång relaterade till generativ AI. Firefly är det första steget och Adobe lägger stor vikt vid att deras AI inte tränats på bilder som “stulits”.

Så vi laddade upp med svinmålla macka med skinka och ostgratinerad ägg och körde igång.

Svinmålla macka

Jag gjorde en logga till utmaningen Share your World och Mat kategorin. Vi märkte ganska snabbt att när det skulle vara människor med så blev det lite si så där, armarna hamnade inte alltid där de skulle vara och ibland såg människorna rent av läskiga ut.  Men dessa blev jag jätte nöjd med.

Nu satt jag så intensivt med att skriva in beskrivningar och prompter att jag glömde ta lite bilder på Rosa när hon satt med sin supersnabba dator  (Snigel) . Jag vet inte hur många gånger jag sträckte mig fram och petade på hennes skärm innan det slog mig att hon inte hade pekskärm. Efter ett tag när jag kom på att man skulle ta tummen upp på de bilder man gillade så att AI genereade på det man gillade så fick vi till en kanon bild till Rosas blogg.

Jag hade en riktig mysig eftermiddag och det är betydligt roligare att göra detta tillsammans, då det är viktigt hur man väljer texten.

Leave a Reply

Översätt sidan »