Resor

Nara

Nara

Nara en helt surrealistisk plats! Det var rådjur överallt, så lugna och försiktiga. De bugade sig när de fick mat och visade man handflatan så gick de vidare. 

Nara
Nara

Nara Park är en stor offentlig park som sträcker sig över mer än 500 hektar från foten av Mount Wakakusa till hjärtat av Nara stad i Kansai-området. Öppnade 1880, skyddar “hjortparken” nästan 1 300 shika rådjur som strövar fritt bland tempel, vägar och turister som kom för att upptäcka skatterna i den antika kejserliga huvudstaden.

 
 

 

 

Nara Park
Nara Park
Nara Park

Det finns en legend att år 768 e.Kr. bjöds den första av de fyra gudarna i Kasugataisha-helgedomen ner från Kashima i Ibaraki Prefecture strax norr om Tokyo. Gudomen reste hela vägen till Mt Mikasa på en vit hjort. Därefter betraktades rådjur som heliga, och att döda en var straffbart med döden. Efter andra världskriget fråntogs hjortarna officiellt sin heliga status, men är fortfarande skyddade i Nara.

 
 

 

 

Nara Park
Nara Park

En helt otrolig upplevelse och så lugna de var.

 
 

 

 

Nara Park

Leave a Reply

Översätt sidan »