Tips

Blommande te – En fröjd för både smaklökar och ögon

Jag köpte en tekanna med blommande tesorter som jag tänkte ge bort i present, men av någon anledning så har den blivit liggandes i skåpet. Nu blev jag så sugen på att testa den efter att vi varit på Afternoon Tea på Tjolöholms slott.

Blommande te

Blommande te består av en boll eller knopp som är sammansatt av teblad och torkade blommor. När den placeras i en tekanna och varmt vatten tillsätts, börjar bollen att öppna sig och blommorna börjar blomma upp. Det är en fantastisk syn att se blommorna sprida sig i vattnet och skapa en vacker blomsterträdgård i tekannan.

Blommande te

Men blommande te är inte bara vackert att titta på, det har också en underbar smak. Tebladen och blommorna ger ifrån sig en mild och behaglig smak som är både uppfriskande och avkopplande. Det finns olika sorters blommande te att välja mellan, som rosor, jasmin och lavendel, och varje sort har sin egen unika smakprofil.

Leave a Reply

Översätt sidan »