183 Foto 2024

305. Taggig (16 av 183)

305. Taggig (16 av 183)

Horned melon eller Kiwano som den är känd för. Smaken är lite svår att beskriva,  frisk och syrlig smak som är lite som en blandning av melon, banan och citron. Det finns också en söt och lite bitter smak som kan vara lite svår att identifiera. Frukten är lite kletig och har en krämig konsistens.

Jag odlade dem för att de innerhåller en mängd av viktiga näringsämnen.

Kiwano melon innehåller många vitaminer och mineraler som är nödvändiga för optimal hälsa. Det är relativt låg i kalorier, men ändå – för en frukt – hög halt av protein.

Kiwano melon och dess frön innehålla flera antioxidanter, inklusive zink, lutein, och vitaminerna A, C och E.

Kiwano melon är en bra källa för järn och vitamin C. Dessa näringsämnen främja en lämplig produktion av hemoglobin i röda blodkroppar, vilket är nödvändigt för syretransport.

Kiwano melon är lågt glykemiskt och innehåller näringsämnen som behövs för korrekt socker och insulinmetabolism. Vissa djur forskning tyder på att det kan vara användbart för behandling av högt blodsocker. Återstår dock att detta bevisas i humanstudier.

Kiwano melon har en hög vattenhalt och ger flera elektrolyter som är nödvändiga för att stanna hydrerad.

Näringsämnen som finns i kiwano melon är viktiga aktörer för att stödja immunförsvaret, hjärta, hud och ben.

Men trots detta så kommer jag personligen inte att odla den igen på grund av taggarna och då menar jag verkligen taggar! 

Leave a Reply

Översätt sidan »