Utflykter

Mölndals stadsmuseum

Mölndas Museum

Mölndals stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum. Vår föremålssamling består till stor del av vardagsting som har använts i Mölndal under 1900-talet. Många föremål är gåvor från privatpersoner, men de har även samlingar från skola, förskola och andra institutioner, samt från lokala verksamheter som textilindustrin och pappersbruket Papyrus.

Mölndas Museum

Museet har fri entré och är öppet året om. I Öppna magasinet blandas nostalgiska vardagsprylar med foton, berättelser och tankeväckande frågeställningar. Här visas föremålen utan inglasade montrar och du får lov att känna, lyssna, lukta och pröva på. Utställningen Lyx från Lindome visar museets fantastiska samling av stolar och andra möbler från 1700- till 1900-tal. Lär dig om hantverket och inspireras av stolar klädda i moderna tyger. 

Mölndas Museum

Just att man kan öppna skåp, lådor och ta fram och titta extra noga på sakerna har gjort att detta är mitt favorit museum. Sedan är det så mycket jag känner igen från mina föräldrar och längre bak. Det finns en hel del att läsa om vår gård så vi skall gå dit igen och gå igenom arkiven.

Mölndas Museum

Det är många barnfamiljer som besöker museet och de har fullt upp med olika stationer där de kan läsa röra och krypa in i myskojor. Det här museet har verkligen tänkt till så att man minns , tänker till och har en fin upplevelse.

20240210_145348[1]

Leave a Reply

Översätt sidan »