jobb

Att vara städerska!!

Har trivs med detta yrke i 26 år, men känner att tålamodet med andra människors syn på städerskor och vad de skall göra börjar att tryta. Jobbar på ett ställe där en tredje del av arbete är kontor och resten fabrik och omklädningsrum. Har jobbat på samma arbetsplats i 7 år inhyst av ett städbolag. Med det menas att jag egentligen inte till hör arbetsplatsen enligt vissa, företaget har börjat att dela ut frukt till de anställda ett mycket trevligt och positivt initiativ. Stod och kollade in päronen när en anställd dök upp och upplyste mig om att jag nog inte var berättigad ett päron (jag jobbar ju egentligen inte där!).

Shit!! Blev lite ställd , jobbar jag inte??? där nähä ! (det som jag har gått och trott i 7 år).

Börjar tröttna på att 99% av kontoristerna sitter lugnt kvar när man kommer och skall städa och sen tycker att man städar skit dåligt, man har lust att bara skrika (men hallå flytta på er ett par minuter så jag kommer åt !!!!) de nyanställda och gäst arbetarna har ju inga problem med detta utan tycker det är kanon när man kommer så de kan hämta kaffe, gå på toan eller bara ha en anledning att få resa på sej en liten stund, fast det är klart det brukar ta en månad eller två så har även de blivit tunga i gumpen.

Dörrar varför måste det finnas så mycket dörrar?? måste backa med vagnen genom dörren annars kommer jag inte över tröskeln, det är inte alltid jag hinner igenom utan dörren smäller till vagnen så städprylarna flyger. En del folk knör sej lugnt förbi och spänner blicken i en och undrar varför man står där?!!??? (tja säg det ,fastnat kanske på tröskeln, bara älskar att stå i vägen, tar mej en liten rast ?) fick en plåtdörr rätt i ryggen, motiveringen kontoristen hade inte tid att hålla upp dörren en gäst väntade på honom.

Kändes jätte bra att få höra detta, gud vad de måste uppskatta mej och mitt jobb med tanke på att det tydligen är skit samma om jag sitter som ny tapet efter av att ha blivit mosad av en plåt dörr.  Ahh! Javisst ja det är ju bara att ringa efter en ny städerska och inte behöver man ge dem frukt heller de är ju bara inhysta. Just nu känner jag bara för att tända en varm härlig brasa och bädda ner mej i soffan , ångrar nu att jag inte köpte flanell pyjamasen jag och Elvy såg på röda korset i Kungsbacka, det hade varit toppen att ta på sej den nu och slängt på någon gammal b film som man kunde knorra över hur taskigt den var gjord o.s.v

Å nej det är fredag i morgon, damning på kontoren , känner mej dålig har ont i benet, i ett öra och ena fingret ser himla mysko ut? jag är nog jätte sjuk. Hmmm! Jag är nog i en form svacka, det går förhoppningsvis över om inte annat så får jag tänka på fabriks gubbarna som tar av sej skorna när jag skurat och försöker på alla sätt och vis ta så mycket hänsyn de kan, skojar när jag kommer med vagnen och påpekar att det nog får sätta upp 30 skyltar ,så jag inte far fram så med min vagn och drar de ena knasiga skämtet efter det andra. Skönt med vanliga arbetare som står stadigt på jorden och tycker allt ordnar sej.

Tycker städning är ett bra jobb men just nu är allt bara skit, jag kanske är inne i en ålderskris eller har hamnat i klimakteriet

(klimakteriet är jag go eller !! jag är ju ung och fräsch i mina bästa år som söker nytt jobb)

Leave a Reply

Översätt sidan »