Trädgården

Trött

Jösses vad trött jag är idag, det kändes att man gick upp tidigare i morse. Gubben var ledig idag och har påbörjat röja efter kastanjen. Han tyckte det var jätte snyggt det jag hade gjort men börja svamla om att man kunde sätta skiffer plattor och göra en ute plats med bord och stolar, kände bara hur matt jag blev, skulle han ha skiffer plattor fick han allt sätta dit dom själv. Jag hade ju kommit rätt lång med mina plattstenar.

Fontänen fungerade också efter vintern och en näckros är på väg upp igen. Gubben är ledig i morgon med och då skall han börja att fixa till det sista på fönstret. Karin min medryttare ringde idag och hade med sig en kompis, de tog ut hästarna på en sväng i det härliga vädret och såg riktigt nöjda ut när de kom tillbaka. Det gladde mig att de kom så jag kunde jobba vidare och hästarna kom ut.

Innan jag gick in idag tittade jag på hur mycket min gubbe hade hunnit och såga upp av kastanjen, den var helt rutten inuti och kändes nästan som papp på vissa ställen så jag förstår att den inte klarade stormen. Vi har inte bestämt om vi skall såga ner resten eller sätta någon klängväxt runt eller på stocken. Kastanjen har vart det ända stället som vi har kunnat sätta hängmattan i. Här kommer en bild till på någon svamp sort på stock.

svamp

Leave a Reply

Översätt sidan »