Trädgården

Rot källaren

Tog mig en titt på våra rot källaren, vi har 3 stycken och man blir fascinerad av vilket arbete de har lagt ner när de byggdes. Tak stenarna är hur stora som helst och man funderar hur de har lyckats få dit dem. I de flesta källarna finns det sten bänkar och det ligger gamla flaskor kvar sen den förra ägaren. Skall erkänna att jag tycker de är läskiga att gå in i och jag är glad att barnen är så stora så de är inte intresserade av att leka i dem. Den rot källaren som är under vårat hus behöver vi nog byta balkarna i, det har blivit en liten nerförsbacke mellan vårat stora rum och datarummet.

Det finns ett talesätt som säger att kameran ljuger aldrig men jag vete tusan det. På det första kortet hade jag kunnat tänka mig att besöka källaren, men definitivt inte på den andra och vad tänkte de på när de satte låset på insidan av dörren? Går dörren i baklås så kommer man ju inte ut, gluggarna är alldeles för små för att man skall kunna ta sig ut den vägen.

1. Tagit med blixt, ser lite pittoreskt ut.  2. Ser ut som en fängelsehåla. 3. Charmigt lås.

Här är den som är nere vid hagen det har stått ett förråd här en gång i tiden och denna är våran största källare.

Denna är det första man ser när man kommer på uppfarten. Den stora fina björken har vi sågat ner, den hade börjat luta och vi var rädda att den skulle falla på huset. Trädfällaren som kom hem till oss sa att det inte var någon risk oftast ser de större ut än vad de är. Däremot vägrade han gå upp i kastanjen som han misstänkte vara rutten inuti. Han fick helt rätt när stormen Gudrun fällde den på två röda.

Sökte runt på nätet efter rotkällare och fann den här bilden. Jösses så gulligt det är annat än mina det. Den här hade jag vågat gå in i.

Eko Jordkällaren

Leave a Reply

Översätt sidan »