Trädgården

Häck

Gubben och jag röjde färdigt de sista hallon slyet på den sektionen i dag, sedan har vi på muren och andra sidan kvar, men det får nog bli nästa år. Vi tänkte att vi skulle försöka göra ett soldäck på platån i år, det ser för bedrövligt ut där. Vi åkte till plantagen och tittade runt på olika buskar som vi kunde ha som häck ner mot vägen, slippa insynen och ha något stopp för Shakira även om hon är duktig att hålla sig på tomten så kan det gå snabbt om hon får för sig att springa ut.

Såg de här söta krukorna, kunde bara inte motstå att köpa dem. Det skall bli spännande att se om det kommer upp några kryddor, annars får jag väl ta ned dem till Rosa hon får ju allt att växa.

Vi köpte 6 Klasespirea som bli ca 2m och är rosa och 5 Bukettspirea ca 2m höga. Jag hoppas det kommer bli jätte fint och utanför dem har vi syrener som hade klarat sig från att kvävas av hallon slyt, de satte jag för flera år sedan och de är fortfarande jätte små, så de fick stå kvar.

 1. Klasespirea – Foto: Kenneth Nilsson 2. Hittade denna bild på Fotofinnaren

Här är linslusen nummer ett , tror han håller i en hallon rot. Han tror att man skall få den uppfattningen att han har jobbat mest, men det kom en kille gående förbi på vägen och började skratta. Jag stod och slet med att kratta ihop all sly medan min gubbe och Roger satt på backen med varsin öl. Som sagt en riktig klassiker, jag är ganska liten till växten men gubbarna är desto större och han tyckte det såg så roligt ut.

One Comment

  • Rosa

    Jo jag brukar få det mästa att växa, så länge det inte är frost 🙁 .
    Vilken häftig växt 5 Bukettspirea ca 2m höga. Det kommer bli kanon snyggt. 🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »