Trädgården

Underblommor eller stinkblommor ?

De sålde många underblommor på Liseberg och vi köpte Japanska underblommor som blir en grön buske, ca 40/50 cm hög, med massor av små blommor som doftar gott. Varje rot producerar 30-50 blommor. Dessa blir första året gula, vita eller rosa och blandar sig följande år till alla möjliga fantastiska färger. Blommande ormbunke var också väldig söt. Här kan ni läsa mer om dessa blommor.

Jag vann två blommor lotter, den blåa vet jag inte vad den heter men den gula är en vårkrage. Jag köpte en Boll-lök för den påminde mig om en plastblomma mamma hade när jag var liten. Förr så gjorde man så mycket plast manschetter och jag tyckte de var så ruskigt fula, jag gillar bättre de i tyg.

Jag köpte också Strandtrift, Skäggtaklök och en svart Stockros. Det som är lite trist är att jag har mycket kvar att göra på mitt trädgårdsland så jag ville inte köpa för mycket blommor. Har fortfarande inte hunnit blanda ut gödslet med jord . Det mesta av gödslet är visserligen över 5 år och borde ha bränt färdigt, men det hade varit bättre att blanda ut det så är man helt säker.

Det var en som sålde Mexikanska blommor som varken behövde jord eller vatten. Med andra ord en perfekt blomma för mig. På bilden som fans i Liseberg såg den väldigt vacker ut, så jag köpte 3 så fick Rosa en . Jag ville så gärna lägga ut en bild på den men jag finner ingen på nätet. Hittade bara information som eventuellt kan vara denna blomma på Odla.nu.

(( En knöl som jag köpte på Umeå trädgårdsmässa. Underblomma kallade de den. Enligt råd lade jag den på ett fat och efter en tid blommade den. Helt underskön, men ack vad den stank illa! Efter blomningen satte jag den i växthuset, då kom skira likt palmblad utväxande, stammen var grönfläckig och mycket vacker.))

Att placera denna knöl i köket kanske inte är så smart om det nu är en stinkbomb jag har köpt mig. Skall bli lite spännande att se vad Rosa tyckte om sin blomma, när man inte kan gå in i hennes kök.

Leave a Reply

Översätt sidan »