Kärringonsdag

Gunnebo slott

I dag åkte vi till Gunnebo slott och tog hundarna med oss så det skulle få sig en rejäl promenad. Patric ville följa med i dag och det tycker jag är jätte roligt när några av våra barn vill vara med. Mina söner är tonåringar så de blir alldeles vita i ansiktet om man frågar om de vill vara med. Möjligtvis kan jag få med dem om jag lockar med kebab pizza. Micael håller sig visserligen ganska nära när vi har det hemma hos mig men Tobias är som bortblåst. Så det var kul att Patric kom med och så fick jag hjälp med Shakira så jag kunde ta kort i lugn och ro, hon har annars en tendens att gå precis när man tar kort så man bara får en gigantisk fart rand på bilderna.

 Visst är de söta ! och det var härligt för mig att bara få strosa runt.

Det var riktigt varmt och gott när vi började att promenaden men det mulnade på och blev lite små kyligt så Patric sprang runt som en stolle med Shakira så han fick upp värmen tills det var dags för fika.

 Vi kom fram till baksidan av Gunnebo, där det verkade vara någon firmafest på gång, så vi gick in i bersån och tittade på statyerna och dammen innan vi gick vidare och letade upp en annan fika plats.


 Ett stort gammalt trä hade blåst ned, förmodligen när Gudrun drog fram. Det var en perfekt fika plats och folk hade skrivit massa kul på trädet. Det var så stort och såg så fräckt ut att det inte bara var Patric som blev sugen att klättra, jag klängde runt i det också innan vi fikade, även hundarna tog sig en promenad på det. Shakira vågade bara gå på nedre delen men Elvys hundar gick högre upp.

 Det var en mysig och härlig promenad vi fick på Gunnebo, och vi diskuterade om vi inte skulle ta och besöka Botaniska och Tjolöholm Slott. Vi har mycket sevärt i vårt avlånga land och vi fick en broschyr på Lisebergs trädgårdsdag om damm dag i Åkraberg som vi tänkte åka och titta på. När vi tittade på  Åkrabergs trädgård sida hade de en länk till Minibyn Nasareth, så vi har nog fullt upp i sommar. Här är de sista bilderna på Gunnebo slott.

Leave a Reply

Översätt sidan »