Dammen

Åkrabergs trädgård

I dag åkte vi till Åkrabergs trädgård, det var dammdag med dammspecialisten Per Schyllander från Aqua Interiör. Vi funderar på att bygga en liten damm på platån och är lite osäkra på vad man behöver och hur man löser det med ett vattenfall. Jag tror det blir lättare att få inspiration när uteplatsen är klar.

Där den blå vattenkannan står funderar vi på en damm. De färdiggjutna dammarna är fina men lite dyra för oss just nu, så vi får försöka lösa något med dammduk. De hade byggt upp en damm som såg ut att ha varit en gammal sandlåda och det är ju ett alternativ. Sen har vi en jätte stor gjutjärnsgryta på vår tomt som inte funkar att ha blommor i, vattnet rinner inte av och det blir rena lervällingen i den. Det är bara brännässlorna som trivs i den och det har vi fullt av så det vill vi inte ha mera av. Men man kan sätta en sådan här ful gubbe i den med dimma, det hade ju varit lite tufft.

 Det fanns mycket fina blommor och växter att titta på och vi passade på att köpa blommor till en jättekruka som vi har på framsidan av huset. Vi gick också in i Minibyn Nasareth och tittade på de fantastiska byggnaderna. Vilket jobb de har lagt ner på byn.

 När vi åkte hem tog vi gamla Kungsbacka vägen, det är lite roligare att titta på hus och gårdar än att åka på motorvägen. Ibland har någon loppis längs vägen och det är ju alltid kul att titta på. Det blev ingen loppis denna gång med den här fina bron kunde jag inte låta bli att ta kort på. Detta är Löftabro mellan Väröbacka och Frillesås.

Leave a Reply

Översätt sidan »