Trädgården

Regn igen!

Jösses vilket omväxlande väder det har varit idag, från sol till ösregn och vise versa. Lade färdigt ena stengången då plötsligt himlen fullständigt öppnade sig och jag rusade in på uteplatsen. Satt där och gottade mig till solen dök upp igen.

 Gick ut och tänkte fortsätta med nästa sten gång, men fick värdens chock! Det var mödarsniglar i mängder det går inte att beskriva hur mycket och hur äckligt det såg ut. Jag började röja potatisblasten men sniglarna låg bokstavligen på varandra så det blev till att slänga dem i en hink och de stackars potatis och löken som klarat sig i nästa spann.

Skrämmande att det var mest i snigelspannen. Rosas son Patric får 1 krona för varje snigel han plockar, funderade på att ringa honom först för jag har problem med att ta i sniglarna. Jag satt där och velade med salladsbestick till jag såg att det bara var för mycket och började plocka dem för hand. Hade jag ringt Patric hade jag blivit ruinerad, det är bara att bita ihop och plocka varje dag. Men jag fick skicka min gubbe att tömma snigel spannen, där gick gränsen fullständigt vad min mage tål.

Leave a Reply

Översätt sidan »