Trädgården

Typiskt gubben fick rätt!

Mina fröer från Odla.nu kom igår och jag tjatade på gubben att han måste köra ner transporten och ställa den här nere så jag kunde fylla den med skit. Nu hade ju fröerna kommit och snart kommer nog mina växter. Han tittade på mig som om jag var helt vrickad och påminde mig för femtioelfte gången att det fortfarande bara var februari och vädret kan slå om och det blir snö. Jag muttrar vresigt tillbaka att det är bra att ha röjt klart med tanke hur mycket här är kvar att göra och hur kanon det hade varit med ett växthus nu när mina fröer har kommit.

I dag såg jag riktigt hur glad han var över att han skulle jobba så han slapp mitt gnällande om fröer, växter och växthus som skulle varit klart i går enligt mitt tycke. Jag han inte mer än börja bära gamla bräder förrän det började snöa och gubben fick rätt, men enveten som man är så var det bara att fortsätta att bära bräder. Marken hade frysit på igen och en del bräder satt fast och gräva bort sly var det inte tal om idag.

Medan jag gick där och muttrade för mig själv kände jag att grannarna började tända sina spisar en efter en och jag kände att det var dags att ge sig och göra likadant. Nu har jag tänt mig en go brasa och det blir nog till att sätta på någon film och bara koppla av.

Leave a Reply

Översätt sidan »