Hästarna

Vatten,vatten,vatten

Nu har hagen varit så lerig och vattnet har inte sjunkit undan som det skall utan vi fick ta och göra en första dränering. Hästarna går normalt sett på lösdrift men hagen är så lerig att jag har tagit in dem på kvällarna och tar ner dem i den lilla hagen som lutar på dagarna. Vi grävde ner dräneringsrör och fyllde på med torv. Jorden är så packad att vi behöver fylla upp den med något som suger upp vattnet. Vi kör så här på prov, funkar det inte så får vi ta hit en grävare och dränera ordentligt. Hästarna trivs fint i den lilla hagen och vi skall påbörja med regnskyddet så de kan stå där även om det regnar.

Men det är lite roligare för hästarna att gå upp till stallet när de vet att maten och höet är ut placerat och bara till att börja äta. De har varsin box som de äter sitt foder i och sedan går de över till dubbel boxen som hö rännan är i. Beethoven brukar alltid börja äta höet från gången innan han går in och ställer sig bredvid Bellman. När det har regnat så varje dag så har hästarna stått inne och tjurat och inte riktigt fått variation från hagen så nu när jag flyttar dem från hagen så har de blommat upp och Bellman har riktigt bråttom upp till stallet.

Jag brukar gå på Digisrapdepot och ladda ner olika bakgrunder och ramar till min Photo Collage program. Men Quick pagen brukar jag ta upp i Photo shopen. Det är en Ryska som har gjort de här mallarna men jag hittar inte sidan. Det kommer nya mallar varje dag och det är jätte roligt att söka efter nya bakgrunder och kits.

Leave a Reply

Översätt sidan »