Kärringonsdag

Porslinsmålning

Porslinsmålning hos Elvy. Porslinsmålning är något jag aldrig har testat innan. Vi brukar få muggar, klockor och tavlor av Elvy som hon har målat i porslin. Jag har varit nyfiken men det blev så att jag målade på tyg och Elvy på porslin. Jag ville prova att göra min egen mall men ångrade lite att jag inte tog en färdig mall, jag tyckte de såg så stora ut eller verkade alldeles för pilliga och trodde min skulle vara lättare att göra. Men både jag och Elvy blev förtjusta i Rosas stora kanin som täckte muggen.

Det var roligt att se Rosas glädje, hon brukar annars vara den stora skeptikern när vi pysslar med sådant hon inte har gjort innan. Det blir nog så att Rosa sitter på kvällarna och gör muggar hädanefter. Rosa berättade att Rusta skall ha ett sett med mugg och färger. Det kan vara kul att testa att måla lite mera i porslin. När barnen var små så pysslade vi nästan jämt.

Leave a Reply

Översätt sidan »