Trädgården

Småplock

När jag kom hem idag så flyttade jag upp ett par blommor på uteplatsen, sniglarna hade ätit lite väl mycket på dem och jag skall se om jag behöver plantera om fler i morgon. Nu gick jag mest och småplockade och rensade undan ogräs innan jag skulle ned till Rosa och hjälpa henne med poolen. Innan jag gick ned tog jag mig en titt för att kolla om Funkisen som jag flyttat till bakom uteplatsen hade klarat sig och fick syn på de här svamparna. De glänste som Guld i solen och var jätte vackra att se på. Det är första gången det växer svamp där så det kanske kommer från gödslet jag la uppe på muren till Funkisen.

Jösses vad alla trädgårdar har mycket blommor och det är en fröjd att komma ner till Rosa, vars trädgård bjuder på mängder av färger. Tore hade redan börjat platta till där poolen skulle vara så jag och Rosa fyllde på med sand. Jag gick väl egentligen mest runt och flummade med min kamera. Men poolen kom på plats och håller på att fyllas, så det blev gott om tid för kaffe och skvaller. Jag fick sällskap av Micael hem och jag frågade om han hade lust att blåsa på maskrosfröer så jag kunde ta ett kort på det. Korten blev inget vidare men när jag skulle ta maskrosen fick jag syn på den här fjärilen och snabbade mig med kameran.

Leave a Reply

Översätt sidan »