Utflykter

Nääs Snickeriverkstad

I dag åkte vi till Nääs slott och det var tänkt att Tore och Rosa skulle med, men de behövde jobba på garaget. Det kändes lite bakvänt att inte ha Shakira med men vi skulle eventuellt gå in i slottet, och låta henne sitta i bilen så länge ville jag absolut inte med tanke på att jag glömmer bort tid och rum när jag har kameran med. När vi gick runt och tittade i den vackra miljön kände jag att det var riktigt gott att killens båtmotor la av. Det var väl kanske lite synd om honom, men f-n vad båten lät högt när han körde fram och tillbaka. Toleransnivån har väl blivit lite sämre med åren.

Vi kikade in på Mulle Mecks Snickeriverkstad och det var i gammaldags stil och riktigt hantverks arbeten. De sålde handgjorda leksaker och gammaldags godis. Sen visade de upp olika öppna spisar och kakelugnar. De hade gjort genomskärningar så att man kunde se hur piporna gick och hur det byggdes upp förr. Det var riktigt intressant att gå runt och titta.

Claes-Olof blev så himla förtjust i tegelmuren de hade byggt. Det kanske kunde vara något att bygga här på gården? Vem vet! Vi gick bra länge därinne och glömde av att kolla när man kunde gå in i slottet. Vi körde upp, men det var redan stängt så det blir till att åka igen och då släpar vi med Tore och Rosa vare sig de vill eller ej.

Vi gick runt lite men beslöt oss för att gå in och fika i värdshuset istället. Wow, det var hel mysigt. De hade en sådan fin midsommar buffé, den kunde jag bara inte låta bli att fotografera. Det var roligt att se så många familjer och ungdomar. Övervåningen var full och halva undervåningen. När jag gick runt i parken blev jag så förvånad över alla byggnader. Stallet är det enda jag minns från skolan. De andra byggnaderna får jag skriva om i morgon för nu åskar det och det blir till att stänga av nätet.

Leave a Reply

Översätt sidan »