Kärringonsdag

Micaels lya

Min onsdag idag och vi slet som djur med att riva bort den gamla panelen i kokhuset. För tre år sedan la vi nytt plåttak, då hade det regnat in i flera år och vi var lite oroliga att skadorna skulle vara ganska omfattande. Det verkar som det gamla sågspånet har tagit till sig den mesta fukten och begränsat skadorna. En tak balk och att skorstenen behöver nu puts, är väl det grövsta hittills i övervåningen. Undervåningen är det värre bevänt med men det gladde oss att väggarna var i så pass bra skick att det inte behöver bytas ut, utan bara isoleras och sättas upp ny panel .

Jag trodde det skulle vara lätt att riva panelen men den satt ju så in i bänken, snacka om att de kunde bygga hus förr. Jag skall försöka hinna med så mycket som möjligt under semestern, men det är inte för att sonen har bråttom ut, utan det är verkligen i renoveringsbehov och det blir värre för varje år. Så undervåningen lär inte bli någon dans på rosor. Tur man har kärringonsdagar så man får hjälp och kan byta idéer. Idag blev det pizza, jag var för trött att laga något och ibland blir jag akut hungrig och extremt tjatig och grinig. En kebab pizza brukar lösa problemet på två röda.

Leave a Reply

Översätt sidan »