Mat

Varför blir det tefat?

Tände vedspisen och idag rök det verkligen upp genom ringarna, pipan måste varit rejäl kall. Jag fick till sist öppna ytterdörren och ett köksfönster innan London dimman lagt sig. Det var längesedan det rök så här våldsamt, men jag fick igång den till sist och kunde börja baka.  Det finns en sida som har över 800 muffins recept och där kan man kolla vilken muffins typ man är!? Jag var en vanlig muffins, jag som ville vara extraordinär muffins.

“Du är en Vanlig muffins. Du är som folk är mest. Du jobbar förmodligen inom stat, kommun eller landsting, har 1,6 barn, tjänar runt 21 300 kronor i månaden. Dina 1,6 barn heter Emma och Oscar. Du är sambo och bor i lägenhet i Mariestad och har en Volvo och en katt. Är du kvinna kommer du att leva 82,1 år och om du är man i 77,7 år. Ditt liv är trevligt och bra och du behöver helt enkelt inga speciella utsmyckningar eller toppingar. Lagom är bäst är ditt valspråk. Men visst gillar du spänning i tillvaron. Varje år gör du ju en resa på exakt en vecka till ett soligare ställe.”

Jag har baka socker kakor och bullar m.m. men varför blir mina muffins ofta platta tefat? jag har ju gjort som det står i recepten? Jag har sett flera bloggar med den ena bakverket maffigare än det andra. Hade varit lite roligt att kunna visa upp något sådan istället för ett par tefat. Det spelar ingen roll om jag använder den vanliga spisen eller vedspisen, muffinsen ser likadan ut i alla fall och de gånger jag lyckas, så blir de enorma och höga? Jag kanske skall satsa på att baka något annat, typ kakor som ändå skall vara platta. Men goda är de i alla fall.

Leave a Reply

Översätt sidan »