Familjen

Dräneraren

I dag kom dräneraren och tittade på vad som skulle göras. Vi har varit lite oroliga över att väggen längst ner bara består av en rad tegelsten! Ger den väggen sig så faller ju hela kokhuset. Som vi misstänkte så måste den väggen muras upp först, innan han kan börja gräva. Det gäller att hitta alla bärande balkar från övervåningen och staga ordentligt. Men det verkade som dräneraren kunde fixa folk till allt så det skulle gå hyfsat smidigt.

Han hade även varit här innan vi köpte gården så han viste precis vad avloppsrören gick och kan ansluta kokhusets avlopp dit. Vi kommer att köpa makadam men även ta alla tegelpannor som vi har liggandes från stall taket. Det skall bli så skönt att få fixa detta, för det börjar bli i grevens tid. Dräneraren trodde att de hade byggt kokhuset på den gamla gärdsgården, därav bara en rad tegelsten. Han ville gärna ha hit en som var kunnig på så gamla byggnader, så inget blir fel.

Leave a Reply

Översätt sidan »