Familjen

Pysslar i min hall.

Jag håller på att göra i ordning hallen i övervåningen och gubben har tömt alla skåpen på papper. Sen att han bara la dem på sitt nya skrivbord är hans problem. Jag känner bara att jag har tröttnat på att plocka i ordning i ett och i nästa minut är det lika mycket skit igen. Känner att jag är ordentligt på krigsstigen och hade siktat in mig på att få tapetserat redan i morgon, då det är min kärring onsdag. Gubben sa till mig att det inte fans en chans att hitta tapeter, dra rätt elkablarna till ett uttag som inte funkar och att såga ner de gamla rören som har varit till elementen på en dag. Så efter ett himla knorrande på mig så siktar jag in mig på kärring onsdagen om tre veckor.

Men det är så himla gott att få alt mitt pyssel samlat på en plats, och jag älskar att bläddra i mina gamla Allers från 37-38. Så det kändes så himla bra att ta ut gubbens deckare och in med mina grejer.  Gubben kommer att köpa fler bokhyllor, så även han kan samla alt på ett ställe. Nu är hans böcker instuckna lite här och där. Han glädjer sig lika mycket för sitt arbetsrum som jag för min härliga hall. Enda skillnaden på oss är väl att jag vill ha “alt gjort i går” och han “tar det sedan” inte undra på att taken lyfter sig här ibland.

Leave a Reply

Översätt sidan »