Trädgården

Mina blomportaler

Var med Rosa till Plantagen, hon skulle köpa blommor till sin farmors grav, och jag skulle kolla till min gravkruka. Sedan behövde jag något till blomportalerna, hade bestämt mig för murgröna och ville ha någon färgklick att varva med. Det blev en Bägarranka av något slag. De jag köpte förra året misslyckades jag total med, men gör ett nytt försök.

Portalerna är ruskigt sladdriga och Rosas har blåst iväg flera gånger. Gick och funderade hur jag skulle lösa detta. Marken är så packad att man kommer ner ett par centimeter bara. Sedan har jag stensatt den lilla uteplatsen och plocka bort en del stenar för att försöka gjuta kändes bara så menlöst.

Kom och tänka på att jag har en massa cement klumpar med handtag på!? Har funderat vad de har varit till, men nu kom de verkligen till användning. Flyger portalerna iväg med dem så är det inte mening att jag skall ha portaler. Fy tusan var de vägde. Trodde jag hade krukor men icke sa Nicke. Det blev till att ta lite hönsnät och mossa som vi har i mängder. Är inte riktigt färdig men jag tror det kommer att bli jättebra.

Leave a Reply

Översätt sidan »