1 objekt 365 dagar

Nasareth Miniby

Nasareth Miniby

Gubben och jag tänkte att vi kunde passa på att ta en sväng ner till Åkraberg nu när han var ledig. Vi ville visa Lill-polarn Nasareth  miniby som består av ett 40-tal byggnader som minner om lagaskiftet från 1840-talet. Och även titta in  Handelsträdgården för att se om de fått in en ros-sort som vi var på jakt efter.

Lill-polarn tyckte det var helt otroligt att vandra runt bland alla byggnader, nu var det ju han som var jättestor. De hade satt staket runt för att man inte skulle springa runt bland byggnaderna, men Lill-polarn hittade lite ställen där han kunde slinka in och gubben fick lyfta ut honom ett par gånger.

Undrar om man kan få lite kaffe? Släkten

Sedan var där flera stora montrar med uppställda träfigurer som visade hur de såg ut på den tiden, de hälsade folk välkomna när man kom in och Lill-polarn kände var enda en.

– Men där är ju släkten Augusttofs och Bertilblutt, Jasså! det var hit de flyttade.

Leave a Reply

Översätt sidan »