Hundarna

Sandsjöbacka

IMG_4037

I dag kände jag mig mycket piggare men skall ändå bara koppla av i kväll. Jag har varit så sugen att gå lite utanför stigarna vid Sandsjöbacka och fotografera, så idag stack jag iväg på en jättetur. Dels behövde jag rensa skallen och Shakira behövde miljöombyte. När Shakira börjar lägga skorna i våran säng plus dörrmattan, då har hon i hennes tycke inte kommit ut tillräckligt. Man blir himla sur när hon gör så men det är kanon så man vaknar till. Att vara ute med oss och jobba och sedan gå samma promenad är inget skoj i längden.

Shakira har som jag extremt stort behov av miljöombyte, när vi var vid havet, blev hon helt lyrisk av den äckliga tånglukten och idag var luften full av träd som stod i blom. En riktigt söt doft, kryddat med fårskit. Mycket spännande dofter med andra ord. Promenaderna behöver inte alltid vara så långa men det skall vara nya dofter med spännande vägar.

Jag höll tummarna att de inte släppt ut korna och blev så himla glad när jag såg att det var helt tomt, hundarna skall vara kopplade när man är inne i betesområdena, men det är lite bökigt att ta kort då. I dag ville jag verkligen klampa runt mitt på heden. Det var riktigt kämpigt bland all ljung. Tänkte inte på att ha vatten med till Shakira, visserligen ligger där en sjö, men vi var långt ifrån den och vi hade klättrat runt bra. Till sist kom vi där jag definitivt inte kände igen mig och mängder av skyltar, så det kändes lagom att vända.

Det var en så jobbig men härlig promenad att jag tänkte sätta mig vid sjön en stund så Shakira kunde bada, men det sprack! Huu! De hade släppt ut korna och jag ville bara raskt gå igenom och ur betesområdet. Kor är väldigt snälla men de gick med ung tjurar som kan vara bedrövligt kaxiga och nyfikna. I de lägena är det skönt att Shakira bara går, hon skäller aldrig.

Leave a Reply

Översätt sidan »