1 objekt 365 dagar

Så vackra!

Så vackra

Kom hem till ett hav av maskrosor idag. Hela köket var gult och det stod blommor i glasen och på tallrikarna. Micael som kom in alldeles efter mig blev alldeles stum när han såg alla maskrosor. När jag tittade ut kom Lill-polarn körandes med sin skottkärra full av blommor och visslade glatt.

– Men Lill-polarn varför tar du in alla maskrosor?
– Tobias sa att han skulle köra över skiten med åkgräsklipparen! Gillar han inte blommor? De är ju jättevackra.
– Nja det är ju ogräs och sprider sig ganska fort.

Jag skulle precis be Lill-polarn att inte ta in mera maskrosor men kom att tänka på att det är ju ett ganska bra sätt att inte få dem till att sprida sig mera. Lill-polarn var ju riktigt effektiv där han gick och plockade blommor, han missade inte en enda och jag kunde passa på att göra massa annat nu när han var fullt sysselsatt.

Lill-polarn älskar ju gult, så varför inte njuta av blommorna istället för att oja sig över hur mycket ogräs vi har, det är ju blommorna som sprider sig. Hmm! Han är inte så dum den lille filuren, vi kommer få en jättefin trädgård i år.

Leave a Reply

Översätt sidan »