1 objekt 365 dagar

Bjuda på middag

Hörde allt att det skramlade i den.

Något kyligt ute idag och jag har inte någon större lust att rensa trädgården. Tog en kopp kaffe och satte på avsnitten av Trädgårdsfredag. Jag tycker miljön och den avslappnade tonen är så härlig. Lagom långt att se med bra tips och mat gjort på vad de hittar för årstiden.

Lill-polarn donar runt i köket och fixar frukost till sig och Esmeralda. Efter en stund hörs ett skramlande och mumlande och när jag tittar ut så försöker Lill-polarn plocka ut pengarna ur gubbens gamla sparbössa som han hade hittat på spiskransen.

– Men Lill-polar så får du inte göra!
– Jag skall bjuda Esmeralda på middag i kväll och behöver lite pengar.

Tobias som hade kommit ner för en kopp kaffe frågade Lill-polarn om de inte ville vara uppe hos honom i stället, så kunde han och Lill-polarn fixa något gott att bjuda Esmeralda på. Han lovade att gå ner till mig en stund så de fick ha huset för sig själva.

– Wow! Helt själva!

Lill-polarn rusade upp till Esmeralda för att fråga vad hon önskade sig till middagen. Jag blev så glad att Tobias kom med denna lösningen, det hade inte varit så roligt att behöva säga nej till Lill-polarn. Han är ju på tok för pluttrig att släppa ut på egen hand, fast det tycker ju inte han förståss.

Leave a Reply

Översätt sidan »