Kärringonsdag

Rejäl sightseeing

Det var redan bestämt att vi skulle till Åkraberg idag på Rosas kärring onsdag. Vi svängde först in vid Sunvära kvarn vid Värö, det är Vörö-Stråvalla Hembygdsförening som sköter den. Det är väldigt fint att bara sitta där en liten stund och koppla av innan vi åkte vidare till Åkraberg. Jag köpte lite sticklingar och två frötapeter, men när jag kom till kassan och kollade datumen på frötapeterna hade de gått ut och jag fick dem gratis. Det är i de här lägena man önskade att man stått med tio rullar minst.

Vi passade på att fika vid Nasarets by,  Rosa hade aldrig sett byn så det passade bra att ta en rundtur och sedan sätta sig i huset och fika.

På hemvägen följde vi en kultur skylt till Åskloster, men hamnade mitt ute i bondvischan och vid Kvarndalen med gamla kvarnar ända från 1696. Det har funnits 9 stycken men 7 är bevarade. Vi skall åka tillbaka en dag och gå hela vägen, nu gick vi bara en bit innan vi vände. Klockan började bli ganska mycket och tur var väl det med tanke på att Rosa körde vilse hem. Så i kväll fick vi en rejäl sightseeing.

Leave a Reply

Översätt sidan »