1 objekt 365 dagar

Finns det en skatt?

Oj! Vad spån

Precis när jag kliver ur bilen hör jag ” Men oj vad mycket spån och där ligger ju ett papper med hieroglyfer! ” Lill-polarn blev så ivrig att han ramlade bakåt med kvasten över sig. När Micael gick fram och tittade så var det gamla sidor från en bibel. Språket såg lite konstigt ut för att texten var så snirklig.

Lill-polarn var helt övertygad om att det var en gammal skattkarta och tyckte att han läst om tjuvar och guld, så det måste ju innebära att det låg en skatt gömd någonstans. Han började rusa runt och Micael hejdade honom och sa att han måste strukturera upp letandet och även hämta en ficklampa.

Medan Lill-polarn rusade iväg och hämtade ficklampan, ritade Micael till lite streck och gömde sin chokladkaka och en guldpeng i ventilationen på skorstenen. Lill-polarn började leta och när han till sist hittade skatten så tjut han till av glädje och rusade in till Esmeralda för att berätta hur han hade hissat sig ner i skorstenen och korsat farofyllda balkar för att till sist komma åt skatten.

Leave a Reply

Översätt sidan »