1 objekt 365 dagar

Det är Kryddsalvia och det är…..

Det är Kryddsalvia och det är.....

Lill-polarn frågade om det var okay om han skördade lite av kryddorna idag, han hade Googlat runt och läst på hur man skulle göra. Jag har länge tänkt att börja plocka in och torka mina kryddor, det skall man ju göra innan de blommar. Curryns gula starkt doftande blommor bredvid lavendeln har varit så vackert och doftat så gott, att jag dragit ut på det.

Men nu börjar kryddorna bli så höga och har brett ut sig så våldsamt att vi skulle behöva en spiral till. Jag kände att det var nog ganska säkert att låta Lill-polarn fixa med kryddorna. När jag kommer ut står Lill-polarn och bläddrar i mina kryddböcker och kollar vad det var han plockade ner.

Kryddorna var så stora att Lill-polarn inte hittade skyltarna och blev lite osäker. När han står och bläddrar som bäst kommer Esmeralda med sin mamma och Lill-polarn blir så nervös att han stoppar en hel kvist oregano i munnen. Esmeralda utbrister direkt “vad var det jag sa han bara vräker i sig”

– Esmeralda! nu tycker jag du är lite väl dum, du ser väl att han sorterar kryddorna för att torkas och smakar av, så han får det bästa!
– Hmm! och egentligen heter den Kungsmynta på Svenska.
– Där hör du Esmeralda, han kan sin sak.

Leave a Reply

Översätt sidan »