Utflykter

Wanås Slott

Vi gick upp i ottan i dag. Vi skulle med Åkrabergs bussresa till Skånska slottsträdgårdar. Bussen skulle gå 06.40 från Åkrabergs Trädgård och det tar ca:30 minuter dit. Jag har åkt på marknadsresor med mamma flera gånger och saknade bussresorna. Jag var beredd att åka själv men gubben tyckte det kunde vara en rolig grej och så slapp han ju köra.

Första slottet var Wanås slott i östra Göinge kommun. De äldsta delarna härstammar från 1400-talet. Wanås slott har sedan 1987 givit plats för många spännande utställningar. Jag skall erkänna att både jag och gubben tänkte direkt  ( Nej!! Skall vi se knasiga tavlor som inte en kotte kan avgöra vad det är!! ) Men den här parken full av konstverk, blev det roligaste på hela resan och vi kommer att åka hit igen och ta lite andra slott på vägen.

Min klara favorit blev Ann-Sofi Side´n Fideicommissum som är ett platsspecifikt verk. Titeln hänvisar till institutionen Fidecommissum i Sverige, där den först födde sonen ärver familjär stat i aristokratiska klassen. ( Hon kissar mer eller mindre på gubbväldet ) Jag tycker den är helt suverän. Vi hann inte se alla konstverk och flera som åkte med på bussresan kommer att åka tillbaka och gå den längre parkslingan.

Här är en liten del av konstverken. Sammanlagt tog jag över 450 bilder ( Lugn) Kommer inte att scrappa eller lägga upp all dem, men vi hade en kanon utflykt och just nu är jag så trött att jag skriver om de andra slotten i morgon.

Leave a Reply

Översätt sidan »