Utflykter

Wanås Slott 2

När vi gick runt på  Wanås Slott så stod det att den är i Wachtmeisters ägo. Vi gick och funderade på det var den Ian Wachtmeister som bildade Ny demokrati med Bert Karlsson. Och det är det, slottet drivs av ett par kusiner till Ian. När Carl-Gustaf Wachtmeister tog över gården var han nära att lägga ner hela verksamheten, allt var gammalt och produktionen omodern. Han insåg att Krav-mjölken var värd att satsa på. Gården är till 97% självsörjande.

Sedan 1987 arrangerar Marika Wachtmeister, stora konstutställningar på godset och i dag ser man skulpturer och konstverk utspridda lite varstans på ägorna som i parken och i uttjänta stallbyggnader. Vilken härlig idé! Vad kan bli bättre? Snyggt slott, härlig vacker natur och spännande konst. Jag satte mig på en grön bänk och funderade vad det var som var det konstnärliga med den när bänken plötsligt började skaka som besatt! ( Tur
jag inte höll i en kaffekopp ) Stugan i vattnet är gjord av den finska konstnären Tea Mäkipää och Halldór Úlfarsson, Island. Namnet Atlantis syftar på den sjunkna sagoön, som ansågs ha varit det perfekta samhället. Radion spelar för fullt i stugan och det symboliserar att människan egentligen bara trampar på och är inte uppmärksam på vad som händer med vår jord.

Blir man hungrig hade de en jättefin Cafeteria i stallbyggnaden. Där vatten gick under golvet och de hade glasat in original stenarna under det nya trägolvet. Bor ni i närheten eller vill ta en utflykt så är detta kanon

Leave a Reply

Översätt sidan »