Dammen

Konstigt i luften

Foto kollage

I dag har jag kört flera lass jord och det börjar bli jämn nivå runt dammen. Vid ena sidan behövs det så mycket jord att jag kommer lägga gödsel först, men då får det inte ha regnat. Det blir så tungt att köra och man sjunker ner där gödslet har legat. Men jag tar det riktigt lugnt med många kaffe, foto och umgås med gubben raster. Jag har bara en vecka kvar på semestern och den vill jag vila maximalt på, men ändå få gjort lite nytta.

Ett par kompisar till gubben kom och tittade på hästlastbilen. Båda två är jätteduktiga på bilar, så de tippade på att det kunde vara något bränslefilter som var igensatt på lastbilen.  De kom mullrandes i en bred Cadillacs på våran smala väg, vilket inte bekymrade  gamle Busen som alltid ligger mitt i vägen. Det tar ju år innan han rest, sträckt och orienterat sig vart han befinner sig och lunkat åt sidan.

Kompisar hjälper till med bilen

De gick igenom alla filter och ändå var bilen stendöd, de trodde det kunde vara något till bränslepumpen, men att komma åt dit! Stackarna fick tömma hela lastbilen, de ville se så det inte fanns någon lucka till bränslepumpen.  Fanns ingen lucka och jag är glad att vi fick ur det äckliga ur lastbilen, bättre att använda hästtransporten till skräp. Den går förmodligen inte genom besiktningen och vi kör inga djur i den.

Usch vilket skumt väder det blev nu på kvällen. Varenda fönster och kompisens vita Cadillac var full av flygmyror.

Leave a Reply

Översätt sidan »