1 objekt 365 dagar

Tålmodig

Tålmodig

Lill-polarn satt med mig och tittade på bilderna jag hade tagit av fjärilsblomman, som hade fyra nässelfjärilar sittandes på sig och den femte som kom flaxandes var en härligt gul citronfjäril. Lill-polarn blev alldeles tagen av bilderna på alla fjärilar och ville absolut vara i närheten när de kom flygandes.

Lill-polarn lovade att sitta alldeles stilla så han inte skrämde fjärilarna. Jag visade Lill-polarn var han skulle sitta och satte kameran på stativ. Nu behövde jag bara ställa in kameran att på flera bilder i en serie och hitta på något annat under tiden. Lill-polarn satt så tålmodigt med blomman i famnen och väntade.

Till sist dök den ena fjärilen upp efter den andra och Lill-polarn var helt lyrisk. När det kom en stor citronfjäril flygandes blev Lill-polarn så lycklig att han tappade taget om blomman som slungade i väg fjärilen. Lill-polarn blev så förkrossad att tårarna började komma, men det dröjde bara ett par sekunder så kom fjärilen igen. Jag har det riktigt lugnt och skönt nu.

Leave a Reply

Översätt sidan »