Hästarna

Storstäd i stallet

När Monica och jag hade varit ute med hästarna och jag tog av mig säkerhetsvästen, så var jag så skiten under att jag tyckte det var dags att gå igenom stallprylarna ordentligt. Man samlar gärna på sig och det ligger bara och blir dammigt. Sen vill jag ha så tomt som möjligt så man har överblick om det dyker upp råttor.

När vi flyttande till gården och tog bort alla gamla halmbalar så kunde man se råttorna springa kors och tvärs. Fn! vad stora de var, katterna tog dem men åt inte upp dem. Efter det är det bara ett år som vi haft många. Jag förstod det en dag när jag och Elvy skulle rida och det promenerade in en tjock råtta och tog en stor bit frigolit i munnen, stannade och glodde länge på Elvy och lunkade vidare. Snacka om att känna sig trygg!!

Fixade till en fälla och fick 13 st, hade jag fått fler hade det varit läge för Anticimex. Men det året var visst ett riktigt rått år. Hittade lite råttskit när jag städade men det var inte så mycket. Pepper som var med fick fatt på en mus där vår gris bodde och kom in till mig och släppte den i en box. Jag har ju katter för att de skall ta möss och råttor, men det var inte långt ifrån att jag hade tagit ifrån Pepper musen. Jobbigt att höra den stackaren, verkar inte som Pepper har fattat att man skall äta upp dem, utan det fick gamlingen göra.

Är inte riktigt färdigt i stallet, men så gott som ( Härligt ) Skall ta och röja ut efter Babe, har känns för jobbigt men nu har det gått så lång tid och all bråte verkar hamna där, så nu skall det tömmas och göras i ordning.

Leave a Reply

Översätt sidan »