Dammen

Förstärkt dammen

Vilken härlig dag jag haft. Det regnade tidigt i morse när jag tog ner hästarna till den lilla hagen. Båda hästarna var på ett strålande humör och sprang runt i full galopp. Jag har börjat ha de inne på nätterna när hagen är så lerig, såg att de hade gått ganska mycket mellan boxarna men känner att det ändå är det bästa för hovarna just nu.

Passade på att städa rent köket och bytte ut lite prydnad nu när jag satte upp höstgardiner. Kunde inte hålla mig utan tog in en pumpa, de andra får växa till sig lite till. Dammen är omringad av pumpor och den bara fortsätter att blomma och bre ut sig. Skulle egentligen ha fortsatt städa men det blev så vackert väder att jag började förstärka övre dammen istället.

Höjde upp dammen lite och satte nya stenar med packad gödsel i mellan. Helt otroligt att dammen har hållit, det är ju bara en krans av stenar med dammduk på! Det har regnat så mycket denna sommar att den är helt uppfylld och övre dammens vatten är på väg ner i nedre. Jag hoppas vi kan köpa lite mera växter nästa lördag, annars är det renoveringen i första hand pengarna skall gå till. Skall försöka hinna färdig i morgon med kanterna, det är bra djupt nu och så trist om en kant ger med sig.

Nu skall jag ta in mina hästar och bara sätta mig och läsa, nu blir det till att bara gotta sig.

Leave a Reply

Översätt sidan »