1 objekt 365 dagar

Trolleri?

Trolleri?

Äntligen måndag igen så man får komma till jobbet igen och göra lite riktig nytta! Nej, jag skojar bara, det är lika surt som alla andra måndagar. Jag är trött och har huvudvärk när jag kommer från jobbet. Bilen hinner inte mer än stanna förrän Shakira kommer som ett huj för att hälsa mig välkommen hem. Hon springer fram och tillbaka och slutar aldrig. Det är som hon vill få mig att följa med henne och leka lite. Jaja tänker jag, en liten stund då. När vi kommer en bit upp mot Tobias hus så hör jag en mörk röst:

– Hallå… är det någon där ute? Hallå…

Har Tobias låst in någon hemma hos sig och gått iväg? Jag går uppåt för att kolla läget. Nejdå, Tobias sitter på trappan med ett flin över hela ansiktet. Då hör jag att rösten kommer från mitt nya förråd. Jag smyger fram för att se vad som pågår där inne och alldeles innanför dörren hänger Lill-polarn med huvudet i pappershållaren.

– Har du fastnat nu igen?
– Nej, nja… ja, men bara lite.
– Vad har du där att göra?

– Det är ju så mycket papper där inne. Jag ville bara kolla hur allt får plats. Det tar ju aldrig slut. Det måste vara trolleri!- ???

Leave a Reply

Översätt sidan »