1 objekt 365 dagar

Magi

Den magiska kokboken

Pust! Ganska mycket strul på jobben och jag var vrak när jag kom hem. Lill-polarn hade hittat böckerna jag köpte på klädkällarn och satt vid köksbordet och läste i lugn och ro. Jag tänkte passa på att vila mig en liten stund när han ändå satt så snällt. Vet inte riktigt hur jag tänkte där?? Jag tvärslocknade!

Jag vaknade av att Shakira stod och skällde i köket. När jag kom ner hade Lill-polarn hittat den magiska kokboken som vi hade tänkt att ge honom i julklapp. Lill-polarn hade blivit så sugen på att göra ” Göm vår skatt i trollpackans hatt må de ej bli platt” Ingredienserna bestod av ödlehjärnsmjöl, kakaofnöske, paddbakpulver och varulvsmjölk.

Men Lill-polarn hade blivit helt fascinerad av hasselnötterna som han absolut trodde var trollpackans navellödd, och det ville han ha i mängder. Det rök och fräste på köksbordet när jag kom ner. Lill-polarn var helt uppslukad av sina kokkonster att han inte hörde när jag kom ner.

– Sådärja klart! Nu skall jag bara hitta ett läbbigt mörkt ställe så kakorna får svalna!
– Du kan ju lägga dom uppe på loftet. Där finns det både spindlar och andra äckliga kryp. Jag har till och med sett fladdermöss där uppe. Gå dit och lägg dom på en plåt.
– Ööööhh, kan du göra det? Jag måste tvätta mig! Om du är snäll kan du få prova den första kakan!

Leave a Reply

Översätt sidan »