Trädgården

Flyttar över mina bilder

I hagen

Så otrolig vacker vinterdag. Solen skiner och det knarrar när man går i snön. Jag skyndade mig in och hämtade kameran för att testa att fotografera i Raw- format. Har visserligen gjort det förut med hade då problem att få upp bilderna i photoshop utan ändvände mig av Gimp istället. Tyckte det var för invecklat och behövde lära mig kameran mer än att joxa med bildformaten också.

Nu har jag ställt in kameran på att den skall ta en raw + jpg så har jag lite att pilla med. Gillar verkligen att man kan göra så mycket mera inställningar i raw. Passar ganska bra att sitta med bilderna nu. Här är svinkallt och vattnet har frusit. Vet inte om det är något större rör, för trycket blev bara sämre och sämre tills det blev hel stopp. Vi har ju el i inkommande vatten och haft kallare än detta? skumt. Får väl smälta snön på vedspisen så hästarna har ordentligt med vatten. Han att ställa undan ett par kastruller så vi kan fixa kaffe och mat.

Shakira

Sitter just nu och flyttar över en del bilder till den externa hårddisken. Den ena blom bilden efter den andra dyker upp och jag längtar så till våren att jag snart går av på mitten. Fast idag satte jag ett par vår lökar av något? Skulle visa gubben påsen med vårlökarna, när det hoppade ut en förskräckt liten mus som rusade iväg över golvet. De stackars lökarna som inte var uppätna planterade jag nu i krukor, skall bli lite spännande att se vad det blir. Hmm! Så det var därför Pepper var så intresserad av vedspisluckorna.

Leave a Reply

Översätt sidan »