Familjen

Funderingar

Min Amaryllis

Fick ett brev från Tyskland idag och denna gången var det betydligt större text, så vi kunde översätta det själva efter lite klurande. Det är att meningarna blir väldigt omvända och dåtid och nutid mixas ihop. Hon har har varit sjuk i vad vi fick till bältros ( Kopf-Gurtelrose ) som tydligen kan sätta sig vid ögonen också! Jag har annars hört att man kan få det runt magen. Detta är något hon har haft problem med i många år. Skall kolla med en på jobbet så jag inte är helt ute och cyklar.

Sen fick jag sjukhuspappret på min bror när han föddes och det var uthämtat för 5 år sedan. Hoppas verkligen inte att anledningen de inte pratar med varandra är för att de dolt en massa. Det här nedtystandet som mina föräldrar körde med i alla år, och alla funderingar man hade som man bara kunde prata med brorsan om, var ganska jobbigt. När han dog kände man sig så förbaskat halv, allt ställde sig på kant och det kändes som man skulle explodera.

Av en slump tittade jag på Världens adoptioner som går på kanalfakta. Det handla om ett par som ville adoptera en äldre pojke på 5 år. De var lite osäkra för de hade hört att äldre barn inte fäster sig så vid sina nya föräldrar! Hmm! Beror ju på hur man blir bemött! Tystnade om ens ursprung skapar bara gigantiska hål. Är man öppen blir ju även barnet oftast öppen. Men när den här lille pojken skulle ta farväl av sin biologiska storasyster var de nya föräldrarna definitivt inte beredda på smärtan i storasysten. De hade innan pratat om hur fint han kommer att passa in i deras familj! Hans nya syskon o.s.v , hur bra han nu skulle få det. De hade inte tänkt på vilken smärta det innebar för hans biologiska familj. Oftast fins det ju en orsak till att man tar ett beslut om att adoptera bort.

Jag har lite blandade känslor för det här. Visst skall folk adoptera men jag hoppas verklige   att rätten om att veta sin ursprung följs bättre. För min del är det väl tur att mamma blev så senil att jag fick se en så mycket mjukare sida av henne och att jag var hos henne såpass mycket under de sista åren.

Leave a Reply

Översätt sidan »