Hästarna

Den som gnäller mest är värst!

Beethoven

Ulrikas nordsvensk har börjat få lite mustascher och hon undrade hur Beethovens såg ut. Tog en hel del närbilder på Beethovens mustascher och skägg, jag har sett bilder på nätet med hästar som haft värre mustascher än Beethoven och det är ju bara att klippa ner det. Men det kändes lite roligt att borsta ur dem, det var bara lite vax som fattades så hade han sett ut som en riktig gammal gubbe. Det är så himla gott väder ute att jag tog av hästarna deras täcken och borstade igenom dem. Bellman är lite jobbig med att vilja ha all uppmärksamhet och framför allt när kameran åker fram.

Bellman

I dag har jag gjort något jag länge funderat på. Ta en häst på släp när jag är ute och rider. Började med att ta Beethoven på släp idag och det fungerade hur bra som helst. Beethoven blir väl lite piggelin av och till och ville trava förbi, vara Bellman börjad trava. Men det satte jag stopp för direkt, där är den enorma fördelen att jag aldrig tillåtit hästarna att gå före mig. Nu var det bara att sätta upp näven och ryta till så la sig Beethoven direkt bakom Bellman igen. Det här måste sitta som en smäck innan jag tar några längre turer, men nu vet jag att det fungerar i alla fall så får jag byta sedan och kolla vilken som det fungerar bäst med i vissa lägen.

Beethoven

Helt otroligt att jag mötte en av de hundägare som retat upp sig mest på att jag rider på stigen och tyckt att hästarna bara svinar ner!! Båda hans hundar satte sig och gjorde sina behov!! Tog de upp skiten efter hundarna?! NIX!! Bra nu har jag något att argumenterar med om han gnäller igen. Jag tar upp efter Shakira och hästarna går alltid upp en bit i skogen om de någon gång behöver göra något. Till och med hästarna har mer vett och etikett än den här hundägaren som ring och klagat till kommunen om leriga stigar. Jag har hellre lera på stövlarna än hundskit!

Leave a Reply

Översätt sidan »