Kärringonsdag

Riskullaverket!

Elvy tipsade om att det skulle vara rundvandring på det nya kraftverket vid Riskulla. Vi tänkte att vi skulle förkovra oss lite på våra kärring träffar. Elvy brukar ha ganska god koll på vad som händer runt omkring. Jag får säga att jag är riktigt imponerad på allt jobb personalen på Mölndals Energi har lagt ner för att det skall vara trevligt för alla. Det var gott om positiva representanter som svarade på frågor och berättade hur saker fungerade.

Göta Petter var stort det var! Det var 8 våningar med gallergolv, så vi blev förvarnade att man kunde få svindel om man tittade ner. Det kändes lite äckligt i början men gick ganska snabbt över när man tittade på alla konstiga rör och mätinstrument. Jag frågade om det var för värmen, men han menade att det var delvis så men också att det är vanligt byggsätt på sådana här ställen. Han tyckte det var smidigt ” bara stampa lite så åkte skiten ned ett par våningar”

Sedan satte sig Elvy och trampade som en galning för att få till räcklit med el så att båda rader med lampor tändes. Aha! Där fick jag förklaring på varför hon ser så utmattad och sliten ut med jämna mellanrum! Så nu vet ni hur Mölndal får sin el! Sedan blev det fika dags och de bjöd på korv med bröd, kaffe och kaka och Natcho med salsa dipp. Mums! Det var fullt av folk och barnen hade jätteroligt. Synd bara att vädret var så kasst! Kallt med duggregn. Mora Träsk skulle uppträda men vi ville inte sitta ute i kylan.

Men vi hade riktigt roligt och det var spännande att gå runt. Ett riktigt stort Tack till personalen på Mölndals Energi för en trevlig tur.

Leave a Reply

Översätt sidan »